Kardeş/Pilot Kulüp Rehberi

Kardeş Kulüp Rehberi

Kardeş & Pilot kulüp seçimi Football Manager için en önemli şeylerden birisidir. Eski yıllardan beri var olan bu özelllik, FM 2013 ile birlikte gittikçe gelişmiştir. 

Öncelikle bu uygulamayı yapmamızın 4 temel nedeni vardır; 
para, deneyim, kiralık oyuncu ve çalışma izni çıkartma. 

 Resimdeki numaraları takip edersek istediğimize ulaşabiliriz.



Gördüğünüz üzere şu anda ne Kardeş Kulüp ne de Pilot Kulüp seçenekleri aktif. Bu seçenekler aktif oluncaya kadar hiç birşey yapamayız. 


Türkçe Karmaşası ?


Kardeş Kulüp denildiği zaman sanki büyük takımların küçük kardeş takımları gibi algılanabiliyor. Sakın böyle anlaşılmasın! Büyük takımlar küçük takımların büyük kardeş takımı oluyor! Yani büyük olan takım, kendisine Pilot Kulüp seçebiliyor ve seçilen kulüp bizi kardeş kulübü ilan ediyor! Daha önceden Besleyici kulüp diye çevrilen bu şeyi karıştırmamak için söylüyorum. 

Yukarıda bahsettiğim gibi, eğer küçük bir takımsak, genelde kardeş kulüp seçeneklerinden seçebiliyoruz. Küçük bir takım olduğumuz için bizim adımıza faydaları çok daha fazla!



Kardeş Kulüp 

Yararları

Hazırlık Maçları – Her sezon başı hazırlık maçları yapmamız zorunludur. (Yeni Antreman Sistemi rehberinde biraz bahsettim bu kısımdan.) Bu yapacağımız hazırlık maçlarını, bizden çok daha büyük ekiplerle, kendi sahamızda yapabiliyoruz. Seçtiğimiz kardeş kulüp ne kadar büyükse, stadımız ne kadar büyükse o kadar mali anlamda kazanç sağlıyoruz ve sezona hazırlanmış oluyoruz. Bu rakam 500 bin avroyu bile bulabiliyor!

Kiralık Oyuncular – Ne kadar siz istemezseniz bile, büyük kulüpler sizi, oyuncuları kiralamak için kullanabilirler. Takımınıza büyük kulüplere göre kötü ancak liginize göre müthiş oyuncular kiralık ve bedelsiz olarak gelebiliyorlar. Bunun bize artısı hem maddi hem manevi oluyor açıkçası.

Tesis Geliştirme – Bu olay hayatımda bir defa FM 2013 de başıma geldi ve daha da gelmedi! Ancak Fm 2013’te de var olduğunu düşünüyorum. Bazen kardeş kulübümüz bize Antreman ve Altyapı Tesislerimizigeliştirmemiz için para gönderiyorlar! Hatta “Gençlik Derecesi”ni de arttırabilirler. Bu para 1 miyon – 2 milyon avro arasında değişebiliyor. Parayı bütün halinde yolluyorlar ve yönetim nelerin gelişip gelişmeyeceğine karar veriyor.

Para – Kardeş kulübümüzün pilot kulübü olduğumuz için, canımız kardeş kulübümüz bize az da olsa birazcık para veriyor. Verdiği para, kendi bütçesine, kulübümüzün itibarına ve gözlemcilik menzilimize göre değişkenlik gösteriyor. Hiç yoktan iyidir demek lazım.



Zararları

İlk seçenek – Bir oyuncu satışı yapacaksak, kardeş kulübümüz bize gelen teklif kadar bir teklifi bize yaparsa, otomatik olarak kabul etmek zorunda kalıyoruz. Bu da bazen bizim pazarlık yapma gücümüzü azaltıyor. Oyuncu tabi ki kardeş kulübümüzü tercih ediyor. Başkanımız bize kazık atıp, daha yüksek bonservis elde edebileceğimiz oyuncumuzu, hiç de hak etmediği bir bir bonservise satabilir. Ya da aynı şey tam tersi durumlar için de geçerli olabilir. Çok kısa süreliği küçük takım olarak kalacağımız için aslında çok da büyük bir zarar değil.

Bedava Oyuncu Vermek – Bu seçeneği asla ama asla seçmeyin! Büyük takımlar size bir sömürgeci devlet gibi yaklaşıp, sinsi sinsi bu seçeneği koyabilirler. Henüz karşılaşmadım fakat böyle bir seçenek olduğunu bilin. Oyuncularımızı bedava alabilirler. “Yahu bizim oyuncularımızı ne yapsınlar ?” demeyin. Onlar kulübümüzü çıkardığımız regen oyuncular olduğu için tercih ediyorlar zaten. Neyse kesinlikle kabul etmiyoruz. 



Pilot Kulüp 

Eğer büyük bir takımsak, ve pilot kulüp istiyorsak bunu birden fazla nedenden dolayı yapıyoruzdur! Bu nedenleri tek tek artısı eksisiyle açıklayacağım.




Yerel Kulüp

Aynı ülkeden küçük bir takımla anlaşmak bize pek katkı sağlamaz. (Resimlerde Kasımpaşa ile bağlantılı olduğumu görüyorsunuz. ) Bize sağlayacakları, bizim onlara sağlayacaklarımızdan çok daha az. Oyuncularımızı o kulübe kiralık göndermek yerine, direk oyuncularımızı isteyen bir kulübe (özellikle ilk 11 oynatmasına bakıyoruz) göndermek çok daha avantajlıdır. Sezon başlarında hazırlık maçlarını ise herhangi bir takımla yapsak da olur. Çok yararlı olacağını söyleyemem. Eğer tercih etmemiz gerekirse, resimdeki ilk seçenek bu tür kulüpleri seçmemizi sağlar.


Uluslararası Bağlantı 

Yararları

İlk Seçenek – Bu seçenek, iyi oyuncuları ucuza almak için yapılır. Shakhtar, Dynamo Kiev vb takımlarla bu bağlantıyı sağlamak her zaman daha iyidir. Zaten diğer açıklamaları kardeş kulüp kısmında yazmıştım.

Reklam Kazancı – Bu seçeneği hayatımda hiç yapmadım ancak kulübe belli miktarda (düşük bir miktar) para sağlar. Reklamımızı yaparız ve karşılığını alırız diyoruz.

Gözlemci Ağı Geliştirmek – Kulübümüzün gözlemci ağı ne kadar büyükse, gözlemcilerimiz o kadar ülke gezebilir, biz de o kadar fazla antrenörler falan alabiliriz. Aynı zamanda bu özellikle bazı oyuncuların özelliklerini gözlemcimizin raporuna gerek kalmadan görebiliriz. Bize zaman kazandırır.

Kiralık Gönderme – Yurt dışı kulüpleri genelde büyük olur. Oyuncularımızı buralara yollayarak daha yararlı bir iş yapabiliriz. Kaliteli liglerde oyuncularımız daha çabuk gelişme kaydeder ve eğer gönderdiğimiz takım Avrupada rakip olarak gelirse, gönderdiğimiz oyuncu ize karşı oynayamaz. Buradan da kazanabiliriz. 



Zararları

Para – Bazen bu uluslararası bağlantılar için ödediğimiz para fazla olabilir. Eğer doğru kullanmıyorsak yapmaya gerek yok. Ödediğimiz rakam yıllık 600 bin avro civarında oluyor.



Ticari Anlaşmalar (Japonya, Çin, Amerika)

Yararları

İlk Seçenek – Bu seçenek size maksimum Japon birwonderkid oyuncu sağlayabilir. Japonya gibi ülkelerle anlaşma sağlamaya çalışıyorsanız, lütfen ticari amaçla yani alttaki seçenekle anlaşmaya çalışın.

Popülarite Arttırma (Ticari Amaç) – En karlı anlaşmadır. Bu anlaşmayı gördüğünüz anda kulp seçerken, en çok para ödeyeceğimiz kulübü seçmeliyiz. Ne kadar çok para ödersek, o kadar çok satış rakamlarımız artacak demektir. Bu konu ile ilgili bir rehber hazırlıyorum. “Bütçe Yönetimi ve Kar Etme Rehberi” Bu rehberde tüm detayları görebilirsiniz. Şimdilik kısa kesiyorum ama özet olarak bulduğunuz zaman üzerine atlayın.

Gözlemci Ağı Geliştirmek – Eğer bu bölgeleri tanımıyorsanız, sizin için yararlı olabilir. Yukarıda gözlemci ağı geliştirme seçeneğinin ne işe yaradığını söylemiştim.


Zararları
Para – Diğerinde de olduğu gibi burada da para sıkıntı yaratabilir. Ancak geri dönüşü olduğu için bizim için hiç bir sorun teşkil etmemeli. 



Çalışma İzni Çıkartma Anlaşmaları

Bu konuyu ayrı bir rehber olarak açmıştım. Oradan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Çalışma İzni Çıkartma Rehberi” için üzerine tıklayınız.




http://habers42.blogspot.com/2015/02/kardespilot-kulup-rehberi.html
EKSTRA BİLGİLER 

1) Bağlantılı olduğunuz kulüple olan anlaşmanızı tam anlamıyla yerine getiremiyorsanız, yönetim anlaşmayı iptal edebilir.

2) Popülarite Arttırmak (Ticaret Yapmak) için maksimum 3 kulüple anlaşabilirsiniz. Bunun dışında kaç kulüple bağlantılı olduğunuzun bir sınırı yoktur, yönetimden yönetime değişebilir.

3) Eğer kardeş kulübümüz bize yukarıda bahsettiğim “Bedava Oyuncu Vermek” seçeneğini kullanmak isterse kabul edin. Onlar etmez de belli de olmaz. Oyuncularını bedava kapabilme ihtimaliniz olur.

4) Oyuncularını yedek takımda bekletmektense, yerli ve uluslararası kulüplere kiralık yollayın.

5) Kiralık göndereceğiniz oyuncuların kulüplerinin oynanabilir ligler (açılan ligler) de olmasından emin olun. En azından sadece izlenebilen liglerde olsun. Bu konuya da başka bir rehberde detayları ile bahsedeceğim.

6) Yöneticiler bu bağlantılı kulüpleri 2 hafta ile 2 aygibi bir süre arasında bulabilirler. Daha çok sezon başlarında kulüp bulma oranı artar.

7) Yöneticiler bazı durumlarda bağlantılı kulübü sizin de seçebileceğinizi söyler. Bu tür durumlarda konu ile ilgili birşey bilmiyorsak, yönetime bırakmayı tercih edebiliriz. Konu ile ilgili birşeyler (Hangi kulübü seçmeliyim sorunun cevabı.) biliyorsanız zaten bu rehberi niye okuyorsunuz ?

8) Bu anlaşmaları “Üye Kulüpler” kısmından iptal edebilirsiniz.


9) Oyuncularını pilot kulüplere şu şekilde kiralık olarak gönderebilirsiniz.




Not: Turksportal” alıntı yapılmıştır.
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder