Konya daki Suriyeli sayısı

Mevlana Hoşgörü, Barış Kültür ve Sanat Derneğinin, Çarşamba günleri düzenlediği Hoşgörü Sohbetleri’nin konuğu Konya Valisi Muammer Erol oldu
.
Sohbette, Konya Lojistik Merkez, Konya-Karaman-Mersin demiryolu hakkında bilgi veren Vali Erol, 4. Organize Sanayiinde inşaatları devam eden 105 fabrikadan 15 tanesinin bitirilerek çalışmaya başladığını ve diğer fabrikalarında 1.5 yıl içerisinde faaliyete geçeceğini, bu yatırımın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
45 BİN SURİYELİ KONYA’DA
Konya’daki Suriyeli sayısına ilişkin de konuşan Vali Erol ‘Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında Konya’ya gelen Suriyeliler konusunda yaptığımız kayıt işlemine, bu konuda çalışmalar yapılmadan önce başlamıştık. Kayıt altına aldığımız Suriyeli mülteci sayısı 39 bin. Kayıtsız olanlar ise daha ziyade, ilçelerimizde bulunuyorlar. Şehir merkezi de dahil olmak üzere bu sayı 45 bin civarında‘ dedi.

VALİLİK BİNASI YERİNDE KALACAK
Konya Valisi Muammer Erol, Vallik Binasının bir başka yere taşınıp taşınmayacağı konusunda yöneltilen bir soruyada ‘Valilik binası yerinde kalıyor’ dedi. konhaber
Sohbet sonunda Dernek Başkanı Mustafa Karamercan tarafından gecenin anısı adına Konya Valisi Muammer Erol’a bir Mevlana tablosu hediye edildi.
Kaynak : konhaber
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder