2016 da gelecek bomba 10 oyun

Önümüzdeki sene çıkacak 10 başlığı sizler için derledik.2016 yılına az bir zaman kalmışken, çıkması muhtemel oyunları derledik

DOOM 4 (PC, PS4, Xbox One)

Doom 4 için beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu belirtmemizde fayda var. Nitekim ID Software yapımcıları bu konuda çok iddialılar. Doom 4 için daha önce QuakeCon’da teaser yayınlanmıştı. E3 2015 Bethesta standında oynanış videoları da gösterildi. Doom 4’te ID Tech 6 motoru kullanılacak ve Rage’a göre grafik kalitesi çok daha ileri bir düzeyde olacak. Tam bir sistem canavarı olacak oyun 60 FPS hızında çalışacak.

Köklerine geri dönüş yapacak olan oyun bolca şiddet ve aksiyon içerecek. Önceki oyunlardan aşina olduğumuz doomguy, testere, plazma gun, çift başlık içeren pompalı ve BFG gibi silahları yeniden görebileceğiz. “Doom Snapmap" adı verilen yeni bir özellik açıklandı. Oyun sırasında sürükle bırak yöntemiyle yeni oyun haritaları oluşturup, diğer oyuncularla mücadeleye girebileceğiz. Oyun modlarının da yapılabileceğini söylenenler arasında.

Doom 4’ün nerede geçeceğini merak ediyorsunuz değil mi? Union Aero Space'in (UAC) Mars'taki tesislerinde geçiyor. Yani yeniden uçsuz bucaksız uzaydayız. Doom 4’ün geliştirme tasarımcılarından birisi FBI, CIA, ABD ordusu ve NASA ile beraber çeşitli projelerde çalışmış bir bilim adamı. Ana senaryo da ünlü bir kişi tarafından kaleme alınıyormuş ve hikâye Doom 3’ün devamı değilmiş. Tek kişilik senaryonun yanında Co-Op, hayatta kalma modu ve multiplayer oyun modlarına da yer veriliyor.Yapımcıların anlattıkları ve yayınlanan videolar bize, devrim niteliğinde bir Doom 4 oyunu geldiğini haber veriyor. Bunun için yeni bir PC için şimdiden para biriktirmeniz gerekiyor.


HORIZON: ZERO DAWN (PS4)
Killzone serisinin geliştiricisi olan Guerilla Games, hayli iddialı iddialı bir oyun için çalışmalarını sürdürüyorlar. Horizone Zero Dawn, dünyadaki kıyamet sonrası hayatı ele alacak. Konu klişe gelebilir, ancak Guarella Games bu konuda yaptığı iddialı açıklamaları ve E3’de ki oyun sunumuyla dikkat çekmeyi başardı. Bize gösterildiği ve yapımcıların anlattığı kadarıyla size oyunu anlatmaya çalışalım. 

Horizon Zero Dawn, robot dinozorlarla insanlar arasında ki çatışmayı işliyor. Aloy adındaki karakteri yöneteceğimiz oyun, gerçek zamanlı gece-gündüz döngüsü, dinamik hava sistemi ve çeşitli mevsim şartlarını bize sunacak. Oldukça geniş bir oyun alanı var ve yapımcıların dediğine göre, keşif yaptıkça oyundan zevk alacağız ve hikâye bir yapboz gibi tamamlanacak. Yayınlanan görüntülerde Aloy elindeki ok ve mızrakla robot dinozorlara saldırıyordu. Ancak, “bu robot dinozorları kim yaptı, neden insanlarla savaş içindeler” gibi sorular yapımcılar tarafından ısrarla cevaplanmıyor. Oyuncular Horizon’u oynadıkça, hikâyeyi kendileri çözecek. Bazı açıklamalarında, oyundaki yetenek geliştirme (RPG), Elder Scrolls Skyrim’deki gibi olacak ve aksiyon kısmı ise Assassin’s Creed’e benzerlikler gösterecek. Yapımcılar esinlendikleri oyunları gizlemiyorlar ve hatta Aloy karakteri için Game of Thrones’da ki, Ygritte karakteri ilham olmuş. Oyunda yükleme ekranı olmayacak ve Killzone motorunun yenilenmiş versiyonu kullanılacak. Horizone’nun aslında Killzone’dan daha önce çıkması planlanmış, ancak yetişmeyeceği anlaşıldığı için PS3 için Killzone’u çıkarmışlar.

DISHONORED 2 (PC, PS4 ve XBoxOne)
Bethesta’nın, akıllarda kazınan ilk Dishonored oyununu bitirenler, Dishonored 2 için daha da sabırsızlanabilirler. Aynı oyuna daha önce buluşmamış olanların da, ilgisini çekecek türeden bir yapım, önümüzdeki sene raflardaki yerini alacak. Neydi Dishonored?  1700 yılların Londra’sında geçen bir macera. Üstelik etrafta ölümcül veba salgını, insanları kırıp geçirirken, Corvo Attano adında bir kraliçe muhafızı, tüm olayların seyrini değiştirmek için maceraya atılır. Corvo kraliçenin sadık bir muhafızdır, ancak gel gelelim kraliçeye yapılan suikast sırasında, O’nu korumak için mücadele ederken, tuzağa düşer ve kraliçenin ölümünden sorumlu tutulur.  Bütün bunların yanında, kraliçenin kaybolan kızı Emily olayında da parmağı olduğu düşünülmektedir. Corvo bir yandan kendi onurunu, bir yandan da krallığın kaderini değiştirmek için kolları sıvar. 

O zamanın Londra’sını etkili görsellerle sunan Bethesta, hikâye anlamında da oyuncuların önüne heyecanlı bir senaryo koymuş. Oyun FPS bakış açısıyla ister gizlilik ve isterseniz de aksiyona dayalı bir oynanış sunuyor.

Şimdi gelelim serinin ikinci oyunu olan Dishonored 2’ye; E3 fuarındaki gösterimde, ilk oyunca kaçırılan küçük kız Emily, bu kez yönetebileceğimiz bir karakter durumunda. Aynı şekilde Corvo’yu da yönetebileceğiz. Oyuna başlarken saklambaç oynadığımız Emily şimdi özel güçleri olan kocaman bir kadına dönüşmüş. Binalardan binalara geçerken, Spiderman’in ağına benzer siyah büyülü bir ip kullanıyor. Zamanı durdurma ve Shadow Walking (karanlıkta yürüyen) adlı kendini gölge formuna sokan bir güce sahip. Bu kez görseller daha güzel. Bunca zaman formunda kalabilmeyi başarmışsa, eski dost Corvo’yu da yeniden görecek olmamız heyecan verici olacak.


QUANTUM BREAK (XBoxOne)
XBoxOne’ın exlusive oyunu olan Quantum Break, Kuantum Teorisi ve zaman yolculuğu üzerine kurulu olan bir yapım. Oyun tanıtımı için hazırlanan ilk sunum, gerçekten de oyun severleri oldukça meraklandırmıştı. Patlama esnasında olduğu gibi havada donup kalan parçalar, doktor olan bir bayan ve bu manzaraya gören oyunun kahramanları bizleri bir hayli merak içinde bırakmıştı. Oyunu yapan firmanın Remedy olması da, heyecanımızı daha da artırdı. Max Payne ve Alan Wake gibi şaheserlere imza atan firma, bu kez zaman yolculuğu ve kuantum teorisi gibi tabuları yıkmak için uğraşacak. Remedy oyunun hikâyesi için, CERN deneylerinde görev alan bir fizikçiden referanslar almışlar. 

Hikâye kısaca şöyle; Kuzey Amerika Riverport Üniversitesinde zaman yolculuğu ve kuantum teorisi üzerine çeşitli deneyler yapılmaktadır. Ancak bir şekilde işler ters gider ve istenmeyen kazalar olur. Üç kişi doğaüstü yetenekler kazanır. Hikâye Jack Joyce, Paul Serene ve Beth Wilder adlı karakterler üzerinde şekillenmiş. Gamescom 2015’de gösterilen oyun içi videosu ise, oyun hakkında az-çok bilgi 
sahibi olmamızı sağladı. Max Payne’de Bullet Time’ı hatırladınız değil mi? Bu kez fizik kurallarını lehimize çevirip istediğimiz gibi kullanabileceğiz. Zamanı yavaşlatıp durdurma, geri alma gibi anlara şahit olacağız. En dikkat çekici unsurlar ise Jack Joyce’un aksiyon sahnelerinde sergilediği hareketler. 

Düşmanlara zamana hükmederek yaptığı saldırı şekilleri, siper alma taktikleri ve çabucak hareket
ederek, bir anda düşmanların burnunun dibinde belirmesi gibi sahneler oyun hakkındaki beklentimizi bir hayli yükseltti. Fizik kurallarına ters dönüşüm geçiren çevre, bina ve eşyalar görsel olarak ilgi çeken
bir seyir sunuyor. Şunu da belirteyim zamana hükmedebilen sadece bu üç kişi değil, düşmanlarımızın da bu meziyete sahip olduğunu söylemeliyim.

Açıkçası bu oyundan oldukça ümitliyim, Remedy yaptığı oyunlarla rüştünü ispatlamış durumda. Bu kez daha önce oyunlarda denenmeyen bir yöntem ve konuyla geliyorlar. Zaman yolculuğu ve Kuantum teorisi bir oyunda nasıl şekillenecek hep birlikte göreceğiz.

UNCHARTED 4: A THIEF’S END (PS4)
Sitemizde ön incelemesini yapmıştım. Daha önce Crash Bandicoot ve Jack & Duxter’la tanıdığımız Naugty Dog firması, yeni nesilde The Last of Us ve Uncharted serisiyle bir hayli popüler olmayı başardı. Uncharted serisinin son oyunu olduğunu düşündüğümüz yapımda bu kez Madagaskar’da Libertalia Adasında geçiyor. Nathan’ın ölü bildiği abisi bir anda ortaya çıkıyor ve ünlü korsan Henry Avery’nin hazinesinden bahsediyor. Bu korsan, zamanının en acımasız ve en popüler korsanı olarak ün yapmış. Topladığı tüm hazineleri Libertalia’da bir yerlere gömmüş. Bu hazinenin peşinde yalnız Nathan yok, Rafe Adler adlı hazine avcısı ve Nadine Ross isminde Güney Afrika’lı güvenlik şirketi sahibi bir adam var. Yayınlanan görüntülerde özellikle sıcak çatışma sahneleri, patlama efektleri ve etkileyici grafikler hemen göze battı. Oyun alanı bu kez önceki oyunlara göre daha geniş. Amacımıza ulaşmak için farklı yollar deneyebileceğimiz oyunda, yapımcılar Natha’nın yüz mimiklerinden tutun göğüs kıllarındaki hareketlere kadar çok uğraş vermişler. Tırmanma hareketleri, bitki örtüsü ve çeşitli eşyaları kullanarak gizlice ilerleme ve Nathan’ın her kullandığı silaha göre, hareket şekli sergileyebileceği etkili animasyonları görebileceğiz. Bu macerada Nathan’a abisi Sam Drake ve Sullivan’ın (Sully) eşlik edeceğini belirtelim.

MASS EFFECT ANDROMEDA (PC, PS4 ve XBoxOne)
Oyun çıkışı şu an için 2016 sonu gözüküyor, ancak yapım 2017’ye de sarkabilir diye düşünüyorum. Bioware ilk 3 seriden sonra bu kez Andromeda ile yelpazeyi daha da genişletmiş durumda. Bu kez Komutan Shepard bizimle birlikte olmayacak. Yepyeni karakterler ve yeni ırklarla tanışacağız. E3 fuarında yayınlanan görüntülerde harita ekranı başında bir N7 askeri gördük. Bu asker dokunmatik ekranda bir yer belirleyip oraya hızla seyahat etmişti. Ancak yapımcılar bu N7 askeri için; “oynanabilir bir karakter değildir” diye açıklama yaptılar. “Eee nedir o halde?” diye sorabilirsiniz, ancak hikâye adına bir ipucu vermekten ısrarla kaçıyorlar. Oyun yeni bir evrende yani Andromeda Galaksisinde geçiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, önceki oyunlara göre bu evren daha büyük. Önceki oyunlarda ki gibi, bayan ve erkek karakter seçimini yapabileceğiz. Karakter gelişimleri, önceki oyunlarda olduğu gibi devam edecek. Yapım Frosbite 3 motoruyla hazırlanıyor. 

Andromeda gerçekte dünyaya 2,2 milyon yıl uzaklıkta bir yıldızlar topluluğu (yaklaşık 1 trilyon yıldız). Eğer bu yıldızları merak ediyorsanız NASA’nın yardımlarıyla Hubble Uzay teleskobuyla çekilen ve 7 bin 393 adet farklı fotoğrafın bir araya getirilmesiyle oluşturulan fotoğrafların bulunduğu, videoyu internetten izleyebilirsiniz. Üstelik görüntüler 4K. Andromeda yıldızlar topluluğu dünyadan görülebilmektedir.

THE LAST GUARDIAN (PS4)
Yapım için heyecan duymamızın sebebi, Team Ico’nın PS2 için yaptığı iki şaheser yani Ico ve Shadow of the Collosus. Oyuncuyla, duygusal bir bağ kurmakta başarılı olan her iki yapım gerek hikâyesi, gerekse içinde barındırdığı bulmaca öğeleriyle, önemli bir kulvarda kendilerine yer buldular. Özellikle Ico adlı oyun, PS2’nin çıkmasıyla Metal Gear Solid oyunuyla birlikte zamanın en iyi grafiklerini sunmuştu. Bu başarının ardından Shadow of the Collosus gelmekte gecikmedi. 

2007 yılında Japonya’da yayınlanan Famitsu adlı dergide tam sayfa ilan yayınlandı. Bu Team Ico’nun hazırladığı The Last Guardian oyunuyla alakalıydı. Oyun PS3 için yapılıyordu. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen, oyun hakkında ses seda çıkmadı. PS3 zamanı da geçilmişti üstelik. Yayınlanan görsellerde ve videolarda, oyun Ico ve Shadow of the Collosus oyunlarındaki mimari tasarımlarla benzerlikler gösteriyordu. 19 Mayıs 2009’da PlayStationlifestyle.net, birkaç resim ve video yayınladı. Ancak bu görüntüler yeni değildi. İlk trailer Sony tarafından 1 Haziran 2009’da E3 fuarında gösterildi. Tokyo Game Show’da hayal kırıklığı yaratmıştı. Çünkü ortada oyuna ait herhangi bir demo sunulmamıştı. Ueda bu kez yapım için 2011 yılını işaret etti. Tabii kendilerince haklı sebepleri vardı. Yıl 2013’e gelince, teknik sorunlar üzerinde çalışıldığı ve yapımcı ekip oyun için başa dönmeye karar verdiği açıklandı. 2014 yılına gelindiğinde ise iptal haberi gelmişti. 15 Haziran 2015 tarihinde E3 fuarında oynanabilir Demo karşımıza çıktı. 

Serinin önceki oyunları gibi yönlendireceğimiz karakter küçük bir çocuk. Büyük bir kalede, bulmacaları çözerek amacına ulaşmak zorunda. Ona yardım eden mitolojik dev bir yaratık bulunuyor. Adı Trico. Bu yaratığın başı köpek ve kedi karışımı bir tür, kalan kısmı ise kartala benzeyen dört ayaklı bir canlı. Oyun başlarında çocuğa pek alışamasa da, zamanla aralarında duygusal bir bağ kurulacak ve bu büyük kalede çocuğa yardım edecek.

DEAD ISLAND 2 (PC, PS4 ve XBoxOne)
Öncelikle şunu kabul edelim, Dead Island isimli ilk oyun, gerek teknik hatalar, gerek karakter tasarımları ve gerekse vadettiği eğlence yönünden bizleri pek tatmin etmedi. Tamam, zombilerin beynini patlatmak, araçla üzerlerinden geçip asfalta yapıştırmak ve çeşitli karakterlerle oynama şansı güzeldi. Ancak oyunda, genel olarak bir bitmemişlik havası hâkimdi. Daha çok DLC tadında hazırlanan Riptide, teknik açıdan pek farklılık göstermedi. 

Yeni oyunda yapımcı firma Tecland’ın yerine Spec Ops: The Line’dan hatırlayacağımız, Alman Yager Development firması var. Bu kez oyun mekânı ada olmayacak. Los Angeles, Kalifornia gibi ABD şehirlerinde, zombi avlamaya devam edeceğiz. Oyun için yayınlanan videolar gerek renk paleti, gerek atmosferi ve gerekse çeşitli silah tasarımlarıyla Dead Rising serisini fazlasıyla anımsatıyor. Oyunda tema olarak korku ve gerilimin yerine, daha çok zombileri çeşitli yollardan öldürdüğümüz bir aksiyon konsepti seçilmiş. Onlarca farklı kombinasyonla oluşturabileceğimiz silahlar, kesici aletler ve çevredeki benzin bidonu gibi patlayıcılar her zamanki gibi işlerimizi kolaylaştıracak. 4 kişiyi destekleyen co-op modunda kişi sayısı 8’e çıkarılmış. Bu modda hareket tarzınız serbest. İster grup kurarak ilerleyin, isterseniz çeşitli gruplarla çatışın ya da kimseye dokunmayın, bu şekilde oynamakta serbestsiniz. 

Bir diğer önemli konu; Yager Development’ın ciddi mali krizle karşı karşıya kaldığı ve oyunun çıkış tarihinin 2016 yılına ertelenmiş olması. Firma oyunu tamamlayarak borçlarından kurtulmayı planlıyor, ya da istenilen satış rakamına ulaşamayıp iflaslarını açıklayacaklar. Bu tür bir olumsuzluğa karşı oyunun hakları bir ikinci firmaya devredilmiş durumda.

MIRROR'S EDGE CATALYST (PC, PS4 ve XBoxOne)
Parkur koşucusu Faith adlı bayan karakteri yönettiğimiz ilk Mirror Edge’den sonra, devam oyunu Mirror Edge Catalyst açıklandı. 2016’nın ilk çeyreğinde Catalyst buluşabileceğiz. Daha önceden iptal edildiği açıklansa da, DICE hayran kitlesine kayıtsız kalamadı ve oyunu çıkarmaya karar verdiler. Faith’in ailesi, sivil insanların haklarını savunan ismi belirsiz bir grup için faaliyet göstermekte. İlerleyen zamanlarda, barış için eylemler yaparlar ve gün gelir bu eylemler, mevcut iktidara başkaldırıya dönüşür. Sonbahar aylarında, bu grup üyeleri bir araya gelerek, oldukça ses getirecek bir eylem gerçekleştirirler. Olayları bastırmak için Krugersec isimli özel bir güvenlik şirketi harekete geçer. Ancak bu iş, silahların kullanılmasıyla kanlı bir sürece çevrilir. Faith’in anne ve babası bu olaylarda ölürler. Aile dostlarından birisi (Noah) Faith’e sahip çıkar ve O’nu bir koşucu (runner) olarak yetiştirir. Noah Faith’i olaylardan uzak tutmak istese de, anne ve babası öldürülen kahramanımız maceraya atılır. 

Önceki oyuna göre Faith, bu kez daha atletik ve dövüş becerileri bir hayli fazla olan bir koşucuya dönüşmüş. Zaten önceki oyun için gelen tepkilere kulak veren DICE, hem oyun alanını genişletmiş, hem de Faith’in dövüş becerileri üzerinde epey bir uğraş vermiş. Oyun başlarında çaylak bir koşucu olan Faith yeteneklerini gitgide geliştirecek. Bu kez önceki oyuna göre daha fazla hareket stilleri sergileyecek. Co-op ve multiplayer modlarının ekleneceğini de belirteyim.

DEUS EX: MANKIND DIVIDED (PC, PS4 ve XBoxOne)
Eidos Montreal tarafından hazırlanan gizlilik temalı FPS Deus Ex, son devam oyunu Mankind Divided ile bir aksilik olmazsa 2016 yılında raflardaki yerini alacak.

Kahramanımız Adam Jensen’in dramatik bir kazayla değişen hayatı, Robocop misali insan vücuduyla bazı makine parçalarını birleştirerek süper bir gizli ajan yaratırlar. O artık yükselen terör olaylarında vazgeçilmez bir kişidir. Yıl 2029 ve Jensen bu defa daha ilkeli, daha bir karizmatik ve daha bir yetenekli hale gelmiş. İnterpolün Task Force 29 (TF 29) takımında terörle mücadele etmektedir. Takımın başında Jim Miller bulunmaktadır. Augmented Rights Coalition (ARC) adlı uluslararası terörist grup insanları örgütleyerek, çeşitli terör saldırıları gerçekleştirmektedirler. Bu örgütün başında Talos Rucker bulunmaktadır. Haliyle bu adam Task Force takımının birinci hedefi durumundadır. ARC’nin etkin üyesi Victor Marchenko, Rucker’in aksine daha radikal eğilimli, gözünü budaktan sakınmayan bir adamdır. Sağ gözü olmayan Marchenko, gösterilen demonun sonunda Adam Jensen’a saldırıda bulunmuştu. Kahramanımızın takımında O’na destek olarak eski bir asker olan Elias Chikane ve Alex Vega eşlik etmektedir. Yeni oyunda yapımcılar, gizlilik konusunu daha da geliştirdiklerini söyleyip “karşınıza çıkan Boss’u gizlilik tekniklerini kullanarak geçebileceksiniz” dediler. Bu kez silah yükseltmeleri daha bir detaylandırılıp artırılmış. Aynı zaman da çeşitli kapı ve bilgisayar sistemlerini hack’lemeye devam edecek. Yapımda gizlilik teması ağır bassa da bu demek değil ki, sıcak temaslardan sakınacağız. 

Dünyada yükselen terör olaylarına tepki vermek istiyorsanız, 2016 yılında çıkacak olan Deus Ex Mankind Divided sizin için biçilmez kaftan konumunda.
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder