Pokemon Go Rehberi 2

Para vermeden Shop’tan Alışveriş Yapmak İçin Coin Kazanmak
GYM'lere pokemonlarınızı doldurun. Olabildiğince fazla GYM de gerek GYM Leader, Gerek add statüsünde pokemonunuz olsun.
24 saatte bir defa, her GYM de bulunan pokemon için 10 shop pokecoin'i kazanıyorsunuz.
Oyuna Girin.
Poketopu'na (Menü'ye) tıklayın.
Shop'a tıklayın.
Sağ üstten Defender Bonusunuzu alın.
GYM'de bulunan pokemon başına 10 pokecoin verecektir.
Biriktirerek extra Incubator ihtiyacınızı vb. karşılayabilirsiniz.
NOT: Lure Modül'lerinizi arkadaş ortamında bulunmadıkça boşa kullanmayınız. Pokestop etrafındaki bütün eğitmenler yararlanabilmekte çünkü. Solo iken Incense kullanmayı tercih ediniz.
Nearby Pokemon
Sağ altta yer alan Nearby Pokemon özelliği ve işleyişi;
Yakınınızda karşılaşabileceğiniz potansiyel pokemonları belirtir. Rastgele çıkıveren pokemonlar dışında, bu pokemonlar ile istediğiniz zaman karşılaşabilirsiniz.
Haritanızda bazen çimler kıpraşması - uçuşması gibi hareketler görüyorsunuz. Hızlıca o bölgeye giderseniz Nearby Pokemonlardan birine rastlayabilirsiniz.
Nearby Pokemon'a tıkladığınızda Pokemonun resimi (Yakaladıysanız, yakalamadıysanız gölgesi) ve Adım/Ayak sebmolü görürsünüz. Sembol ne kadar düşük ise o Pokemon ile karşılaşma olasılığınız o derece fazladır. (Sıcak/soğuk oyunu gibi düşünün. 1 ayak sıcak, 3 ayak soğuk/uzak)
Nearby Pokemon kısmından belirli bir pokemonu seçebiliyorsunuz, bu işlemi yaptığınızda diğer Nearby Pokemonlar karşınıza çıkacak olsa dahi çıkmamakta, sadece o pokemona özel avlanmakta oluyorsunuz yani. Böylece ayak sayısını takip ederek aşağı yukarı pokemonu nerede aramanız gerektiğini tespit edebilirsiniz. Evrim için Pokemon ya da rare bir pokemon ararken bire bir.
GYM Mekaniği Hakkında Bilgi
5 LVL'a geldiğinizde herhangi bir GYM'e tıklayacak olur iseniz bu GYM takımınızı belirmenize yardımcı olur.
Şahsen Team Valor / Red / Moltres üyesiyim.
Her GYM'e aynı Takımdan (Sarı / Mavi / Kırmızı) 6 Pokemon koyabilirsiniz.
En Yüksek CP'ye sahip olan pokemon zaman ile otomatik olarak GYM Lideri statüsü kazanacaktır. 10 cp li Weedle ile GYM'i ilk sizin almanız lider kalacağınızı göstermez.
Şu an için bug olduğunu düşündüğüm bir mekanik, kendiniz GYM lideri olduğunuz GYM'i yendikçe GYM prestij kazanmaktadır.
GYM Lideri aynı renk takım üyesi tarafından yenildiğinde GYM ufak miktarda prestij kazanır. Aynı Renk Takım üyesinin Lider olduğu GYM’lerde savaşıp kazanarak, Pokemonlarınızı Eğitebilir, ufak miktarda EXP kazanabilirsiniz.
GYM Lideri farklı renk takım üyesi tarafından yenildiğinde GYM düşer, Pokemonun baygın hali ya da 1 HP ile can çekişen hali Eski lidere geri döner (Baygın ise Revive kullanmalısınız) ve GYM kazanan rakip takım eğitmeninin Lider koltuğuna oturabilmesi için boşalır. Kısaca Liderlik düşer.
GYM lideri yenilmese de, GYM'de bulunan farklı bir pokemon yenildiğinde GYM'in prestiji düşer. 5000 cp li pokemon lider dahi olsa ufak ufak aşağıdaki add leri (Add - Ana boss'un yanındaki ıvır zıvır yaratıklar) yani daha güçsüz diğer pokemonları yene yene GYM'in prestijini sıfırlayarak GYM liderini kovmak mümkündür. Kendi Takımınıza ait bit GYM’e meydan okur iken sadece tek bir pokemon seçebilirsiniz. Çünkü saldırmak için değil oraya bırakmak için seçtiğinizi sanıyor oyun. Farklı Takımlara ait GYM’lere 6 Pokemon ile dalabilirsiniz.
Savaş
Tek tıklama ile 1. saldırınızı yapabilirsiniz.
Birinci saldırıyı kullanarak PP (Pokemon adı altındaki mavi bar) doldurabilir ve tıklayıp ekrana basılı tutarak 2. ve güçlü saldırınızı kullanabilirsiniz. Evrim Pokemon’larınıza evrim geçirmek için Pokemon Candy gerekmektedir. Her pokemon yakaladığınızda 3, O pokemona ait yumurta çatlattığınızda 5 Pokemon Candy kazanırsınız. Ayrıca Profesöre Transfer ettiğiniz her pokemon için de o pokemona ait 1 adet Candy kazanırsınız. Pokemon sekmesine gelerek evrimleştirmek istediğiniz Pokemonu seçin, Evolve ibaresinde evrim için kaç candy gerektiği belirtilmektedir, yeterli candy var ise tıklayarak evrimleştirebilirsiniz. Her pokemonun kendi şekeri yani Candy’si bulunuyor, örneğin Charmander’i ya da Charmeleon’u (Evet evrim dahi olsa ilk evrimin candy si yeterli) ancak Charmander Candy ile evrimleştirebilirsiniz. Zayıf Pokemonlar (Örneğin Caterpie, Pidgey) 1. Evrimler - 12 Candy 2. Evrimler - 50 Candy Güçlü Pokemonlar (Örneğin Bulbasaur, Poliwag) 1. Evrimler - 25 Candy 2. Evrimler - 100 Candy Tek Evrimi olan Pokemonlar (Örneğin Venonat) Evrim - 50 Candy Gerektirmektedir. Gereken Candy Miktarı Pokemona göre değişiklik gösterebilmektedir, En sık gereksinimlerden yola çıkarak bilgiyi hazırladım. Güçlendirme Mevcut pokemonunuzu dilerseniz 1 Pokemon Candy ve bir miktar Star Dust kullanarak güçlendirebilir ve CP kazanmasını sağlayabilirsiniz. CP Pokemonu yakalar ike Capture Point yani yakalanma zorluğu, Pokemon ile savaşırken de Combat Power yani Savaç Gücü anlamına gelmektedir. Pokemon sekmesine gelerek güçlendirmek istediğiniz Pokemonu seçin, Power up sekmesinde kaç Stardust istediği belirtilmektedir. Elinizde Candy ve yeterli Stardust var ise pokemonu güçlendirebilirsiniz. Pokemona ne kadar CP ekleyebileceğiniz Eğitmen seviyenizle doğru orantılıdır. Eğitmen seviyesi atladığınızda daha çok CP ekleyebilirsiniz.

sorularınızı yorum atarak sorabilirsiniz ?
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder