Android Oyun Verileri ve Uygulama Verilerini Yedekleme

Biliyoruz ki android telefonların uzun bir süre kullanımdan sonra, hafıza boyutunda önemli düşüşler meydana gelebiliyor. Hatta en önemlisi telefonda yavaşlama olabiliyor ama çoğumuz oyunlarımızı ve uygulamalarımızı kaybetmek korkusuyla yada yedeklerini alamadığımız için telefonlara format atamıyoruz. Size anlatacağımız basit bir yöntemle telefonunuzdaki oyun verilerinizi, uygulamalarınızı ve verilerinizi çok kolay bir şekilde yedekleyip, telefonunuza format atabileceksiniz.

Not: Bu işlemler için root gerekmektedir! Tek tuşla çok basit şekilde root atmak için programı indirmek için tıklayın.
Not: İşlem için ayrıca dosya boyutunuza bağlı olarak, telefonunuz haricinde bir depolama aygıtınız olmalıdır! (Bilgisayar, başka telefon, sd kart vb..)

Gereken Uygulama

İşlemleri adım adım takip ederseniz çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz!

  1. Yukarıdaki verdiğimiz uygulamayı indirerek açın. Karşınıza aşağıdaki gibi ekran çıkacak. (Öncesinde çıkan uyarıları dikkate almanıza gerek yok.) Bu ekrandan üst taraftaki yedekleme ve geri yükleme kısmına basın.


2.  Yedekleme kısmını açtığınızda karşınıza telefonunuzda yüklü bütün uygulamalarınız gözükecek, Hatta sistem uygulamalarınızda gözükür. (Sistem uygulamalarınızı yedeklemenizde mümkün. Mesela Gmail uygulamasını yedeklediniz diyelim, tekrar geri yüklediğinizde hesabınız silinmeden hatta şifre girişine gerek kalmadan açabilirsiniz.) Bu kısımdan yedeklemek istediğiniz uygulamanızı seçtiğinizde aşağıdaki kısım çıkacak.


3.  'Yedekleme!' yazan yere girin ve dosyanızın bir süre yedeklenmesini bekleyin.


4.  İşlem bittiğinde başka uygulamalarınızı da yedeklemek isterseniz yukardaki işlemleri tekrar edin. Tamamen yedeklemeyi bitirdiğinizde yedek dosyalarınız, telefonunuzun ana menüsünde 'Titanium Backup' adlı klasörünüzde bulunur.


5.  Bu dosyayı bir sd kartınıza atıp telefonunuza format attıktan sonra tekrar aynı dosyayı telefon hafızasındaki alana atınız. Telefonunuza format attıktan sonra Titanium Backup pro uygulamasını sitemizden tekrar indirip açın..

6.  Eğer yedek dosyasını telefonunuzun doğru yerine attıysanız Titanium Backup uygulamasında bu yedeklemesini yaptığınız uygulamalar gözükecektir. (En aşağıda bulunabilir.) Yedeklediğiniz uygulamayı seçtiğinizde karşınıza aşağıdaki resim çıkacak. Buradan da Geri yükle seçeneğine tıklayarak uygulamanın geri yüklenmesini bekleyiniz. işlem bittiğinde durum çubuğunuzda tamamlandığı yazacaktır.


Google+'da Paylaş

Hakkında Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder