Beton Kumaş


Beton Kumaş Nedir

Beton Kumaş (Concrete Canvas).

Beton Kumaş ‘ın sivil ve yapı sektöründe pek çok uygulama alanı bulunmaktadır. Beton Kumaş’ın kullanılabileceği  alanlar arasında çatı kaplama, sel baskını için set oluşturma, beton alanları yenileme, tünel ve kanal oluşturma, istinat duvarı, erozyon kontrolü ve bina cephe kaplama gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır.

Beton Kumaş nedir?
Beton Kumaş sulandığında sertleşerek ince, sağlam, su geçirmez ve ateşe dayanıklı bir yüzey oluşturan, özel olarak formüle edilmiş çimento karışımı içeren esnek bir kumaştır. Günümüzde bir çok sivil ve askeri projede kullanılabilir durumdadır.

Beton Kumaş’ın kullanım ömrü ne kadardır?
Beton Kumaş 25 yıl kullanım ömrüne sahiptir. Malzeme aşırı ısıya, UV ışınlarına, kimyasallara, neme ve yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır.

Beton Kumaş üzerinde yapılan testler nelerdir?
Beton Kumaş bugüne kadar  Islanıp Kuruma, Çekme-Gerilme, Donma Çözünme, Basınç Dayanımı ve Ateşe Dayanıklılık testlerinden geçer not almıştır.
Beton Kumaş nasıl kullanılır?
Beton Kumaş kanal kaplama, zemin koruma, erozyon kontrolü ve sel setleri gibi birçok sivil uygulamada kullanıldığı gibi askeri alanda da kum torbası ve kum sepeti takviyesi, araç ve yay yolu imalatı ve toz bastırma amacıyla kullanılmaktadır.
Beton Kumaş su altında sertleşir mi?
Evet. Beton Kumaş su altında tamamen sertleşir ve maksimum dayanımını kazanır. Yapılan testler sonunda standart betonun %30-40, sualtı betonunun %10-15 aşınmasına karşı Beton Kumaş yalnızca %3 kütle kaybetmiştir.
Beton Kumaş numunesi alabilir miyim?
Evet, Kanvas Beton istenildiği takdirde 10cm x 10cm ebadında sertleşmiş numune sağlayabilmektedir.
BETON KUMAŞž BARINAKLAR
Beton Kumaş Barınaklar kurulumu için sadece su ve hava gerektiren, operasyonel ihtiyaçları karşılamak için hızlıca kurulup kullanılabilen beton yapılardır. Diğer geçici barınma yöntemlerine (konteyner, çadır, tente) çok daha dayanıklı, kaliteli ve sterildir.Beton Kumaş Barınak konseptinin çıkış noktası nedir?Beton Kumaş Barınaklar şişirilerek basınca dayanıklı bir yüzeyi beton kullanarak oluşturma fikrinden yola çıkılarak yaratılmıştır. Beton Kumaş 3 yıllık ve binlerce denemenin yapıldığı bir süreç sonunda geliştirilmiştir.Proje kapsamında 5 haftadan daha uzun sürede Uganda’daki 22 Avrupa Birliği ve sivil toplum kuruluşu kampı ziyaret edilmiştir. Ayrıca Katrina Kasırgası sonrasında New Orleans ziyaret edilmiş ve Cenevre’deki başlıca ilk yardım kuruluşlarının yetkileriyle beraber çalışılmıştır.Geliştirme süreci 1/8 ölçekli modeller üzerinde yapılan testler sonucunda tamamlanmıştır.
Beton Kumaş Ne Kadar Süredir Kullanılıyor?
Beton Kumaş fikri şirket kurucusu olan 2 kişinin Endüstriyel Tasarım Yüksek Lisans Programı kapsamında 2003 yılında tanışmasıyla ortaya çıkmıştır. Concrete Canvas şirketi ise Beton Kumaş Barınakları ve onu oluşturan Beton Kumaş’ı ticari alana taşımak için 2005 yılının ağustos ayında kurulmuştur.
Beton Kumaş ve Beton Kumaş Barınakları satın almak mümkün müdür?
Concrete Canvas şirketi Beton Kumaş ve Beton Kumaş Barınakların ticari üretimi için Güney Galler’de bir üretim tesisi kurmuştur. Satın alma ve sipariş için lütfen sales@kanvasbeton.com adresine mail atınız.
Beton Kumaş Barınakların kurulumu için nelere ihtiyaç duyulur?
Beton Kumaş Barınaklar kurulumu için gerekli her şeyi içeren komple bir set halinde satılır. Kurulumu son derece basittir, barınağı şişirmede kullanılan hava kompresörü için elektrik ve barınağı sertleştirmek için su gereklidir. Kullanılacak olan su nehir veya deniz suyu olabilir, arıtmanıza gerek yoktur. BKB25 için 1000lt, BKB54 için 2000lt su gereklidir. Kurulumdan önce detaylı bir zemin hazırlığı yapılmasına gerek yoktur.
Barınakların analitik testleri tamamlandı mı?
BKB54, Bath Üniversitesi tarafından Sonlu Elemanlar Analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan testler barınakların üzerinde insan, kar ve rüzgar yükü gibi oluşabilecek doğal yükleri çok rahat taşıyabildiğini kanıtlamıştır. Buna ek olarak barınakların çatısı 0.50m, yan duvarları ise 0.75m yüksekliğinde dolgu malzemesiyle kaplanabilir.
Barınak modellerinin ağırlıkları ne kadardır?
Barınakların ağırlıkları Beton Kumaş ve Beton Kumaş Barınaklar geliştirildikçe azalmaktadır. BKB25 1800kg ve BKB54 3100kg ağırlığındadır ki bu değerler kalıcı ve yarı kalıcı yapılarla karşılaştırıldığında çok daha düşüktür.
Barınakların termal özelliği nasıldır?
Beton Kumaş Barınaklar mükemmel termal özelliği sahiptir ve yapısı toprak veya karla kaplanmasına olanak tanır. Bu sayede gelişmiş ısı yalıtımı ve gece ile gündüz arasındaki ısı değişimlerinden iç ısının etkilenmeyerek sabit kalması sağlanır. Bu özellik çöl gibi gece ile gündüz sıcaklık farkının çok yüksek olduğu yerlerde büyük avantaj sağlar.
Toprak veya kar ile kaplanma nedir?
Barınaklar kar veya toprak ile kaplandığında zırhlanmış olup yapının termal özelliği arttırıp, barınağın iç sıcaklığının sabit kalmasına olanak sağlar. Aynı zamanda kaplanan barınaklar ateşli silahlara ve şarapnel parçalarına dayanıklı bir yapı kazanırlar.
Barınak çeşitleri nelerdir?
Taban alanı 25m2 ve 54m2 olmak üzere (sırasıyla BKB25 ve BKB54) 2 barınak modeli mevcuttur. Gelişen teknoloji ile birlikte daha büyük barınaklar üzerindeki çalışmalar devam etmektedir.
Beton Kumaş Barınakların onarımı mümkün müdür?
Evet, Beton Kumaş Barınaklar, mükemmel uyumu sayesinde Beton Kumaş kullanılarak onarılabilir. Ayrıca standart çimento harcı kullanılarak da onarımı mümkündür.
Barınakları birleştirmek mümkün müdür?
Beton Kumaş Barınaklar modüler bir sistemin parçası olarak dizayn edilmiştir. Uç uca eklenen barınaklar birbirine bakan kapıları hizalanarak yerleştirilir. Yan yana yerleştirilmiş olan barınakların birbirine bakan kapılarının üzeri fabrikada üretilmiş Beton Kumaş ile kaplanarak kesintisiz bir sistem oluşturmak mümkündür. Normalde dışarı doğru açılan basma kilitli kapıların menteşeleri değiştirilerek kapıların işlevsellikleri korunmuş olur.
Beton Kumaş Barınakların kullanım ömrü ne kadardır?
Beton Kumaş Barınakların 25 yıl kullanım ömürleri vardır. Bu ömür Beton Kumaş üzerinde yapılan hızlandırılmış yaşlanma testi sonucunda belirlenmiştir. Beton Kumaş Barınaklar 3 temel bileşenden oluşur; Beton Kumaş, iç yüzeyde kullanılan steril astar ve basma kilitli çelik kapılar. Bütün bileşenler Avrupa standartları kullanılarak ayrı ayrı test edilmiştir.
Beton Kumaş Barınaklar nasıl yıkılır?
Beton Kumaş Barınaklar basit el aletleri ve mekanik ekipmanlarla geleneksel yıkım yöntemleri kullanılarak yıkılabilir. Beton Kumaş Barınaklar ince duvar yapısına sahip oldukları için inşaat işlerinde tekrar kullanılabilen moloz parçalarına dönüşürler.
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder