Android Marshmallow'un Getirdigi Özellikler

Android'in en yeni sürümü olan Marshmallow'un  özelliklerini sıraladık 

Mobil cihaz sektöründe çok büyük bir rekabet var. Bu rekabetin içindeki markalar(samsung, apple, lg, htc ve general mobil vs) diğer bütün mobil cihazlardan ziyade akıllı telefonların büyüyen piyasasında lider olmak istiyorlar.









iPhone'a özel olarak üretilmiş iOS işletim sistemini kullanıyor. Bu nedenle markalar arasında olduğu kadar işletim sistemleri arasında da büyük bir rekabet var. Geçtiğimiz günlerde iOS'un yeni sürümü olan iOS 9, yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılarına hata yaşatmıştı. Android'in bugün Nexus cihazlarına gelmesiyle resmi çıkışını yapan Marshmallow, nam-ı diğer Android 6.0, Apple'ın bu hatasını bir kazanca çevirmek peşinde.








 Google Now

Google Now'ın yeni özelliği, başka bir uygulama sırasında kullanılabiliyor olması. Örneğin bir arkadaşınızla mesajlaşıyorsunuz ve size bir film isminden bahsetti. Telefonunuzun "home" tuşuna basılı tutuyorsunuz ve Google Now ekranı otomatik olarak tarıyor. Ekranda bulunun kelimelerin aramasını Google'da gerçekleştiriyor

 Doze


Cihazların pil ömrünü uzatmaya ve kullanılmayan uygulamaların kapatılmasına yarayan Doze, sizin için sizin şarj seviyenizi düşünecek. 

 Parmak İzi Okuyucu Sensörü ile Çalışan Uygulamalar

Parmak izi okuyucusu bulunan telefonlar veya uygulamalar yeni çıkmış değil, fakat Android Marshmallow, güvenliği ve gizliliği sağlamak adına bu özelliği şimdiye kadar kullanılandan çok daha fazla kullanmayı hedefliyor. 



 Daha İyi "Kopyala, Kes, Yapıştır" Özellikleri

siz bir kelimeyi seçtiğinizde taa yukarıdan kopyalayı aramak yerine seçtiğiniz kelimenin hemen üzerinde çıkacak olan Kes, Kopaya, Yapıştır seçenekleri ile kolayca  düzeltmeleri yapabileceksiniz. 

 Detaylı Uygulama İzinleri!


Uygulama Ayarları kısımından uygulamalarınızın hangi izileri alıp alamayacağına siz karar verebileceksiniz.

 USB Type-C


USB türünün daha dayanıklı ve daha kolay kullanılabilir olduğu belirtiliyor. 




 Chrome Diğer Uygulamalar Açıkken Çalışabiliyor


Google yeni işletim sisteminde, gereksiz veri kullanımı ve  kısıtlı olan kotanıza da korumuş olacaksınız.


 Görsel Sesli Mesaj Uygulaması


Şu anda sesli mesaj servislerinin sadece sesli olarak menü hizmetleri sunduğunu düşünürsek görsel olarak onları yönetebilmek hoşunuza gidecektir.


Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder