Chrome İçin Kullanabileceğiniz En İyi 8 Eklenti

Google Earth 

 

Chrome’da açtığınız her sekmede Google Earth size, kendi seçtiği güzel bir manzarayı ekranınıza getirir. İsterseniz bu fotoğrafı bilgisayarınıza kaydedip duvar kağıdı olarak da kullanabilirsiniz.

 

Google Translate 

 

Bu eklenti ile ayrıca bir sekme açıp Google Translate’in sitesine gitmeden metnin üzerini sol tıkla çizip eş zamanlı çeviri yapabilirsiniz. 

 

Google Benzer Sayfalar (Similar Pages) 

 

Sevdiğiniz sitelerdeki içeriklere benzer başka siteler arıyorsanız, Google’ın Similar Pages eklentisini kullanabilirsiniz.

 

Google Mail Kontrolcüsü (Mail Checker)

 

Acil beklediğiniz bir mail varsa, farklı bir sekme üzerinden e-postanıza bakmak yerine bu eklentiyi kullanmanız sizin için daha kolay olacaktır (Gmail için geçerlidir). Mail geldiğinde bu eklenti size bir bildirim gönderecek, böylelikle sürekli e-posta adresinizi açıp kontrol etmek zorunda kalmayacaksınız. 

 

Save to Google Drive 

 

İnternette dolaşırken karşınıza sevdiğiniz bir görsel çıktıysa, bu eklentiyi kullanarak istediğiniz görseli Google Drive’a kaydedebilirsiniz.  

 

Data Saver (Veri Kaydedici) 

 

Mobil ağ üzerinden internete bağlanıyorsanız, bu eklenti kotanızın hemen bitmesini önlemenize yardımcı olacaktır. Google’da bulunan sıkıştırma teknolojisini kullanarak Chrome’daki veri kullanımınızı kontrol altına alabilirsiniz.

 

Personal Blocklist (Kişisel Engellenenler) 

 

Bu eklenti, seçtiğiniz siteleri arama sonuçlarından çıkarmanızı sağlıyor. İsterseniz bu alan adını tamamen engelleyip daha sonra isteğinize bağlı olarak geri getirebilirsiniz. 

 

Google Tone 

 

Google Tone, bilgisayarlar arasındaki veri transferini hoparlör ve mikrofonunuz üzerinden yapmanızı sağlıyor. Bir e-posta ile dosya da mail göndermek yerine bu eklenti sizin için ilginç bir alternatif olabilir.

 

 

Google+'da Paylaş

Hakkında Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder