Football Manager 2017 Ekonomi Büyütmede işinize yarayacak bilgiler


            Eğer düşük profilli bir takım çalıştırıyorsak en büyük problemimiz düşük bütçeye sahip olmasıdır. Bundan 4-5 sene öncesini hatırlayalım. Dortmund, Almanya Ligi’nde yokları oynuyor, küme düşmeme mücadelesi veriyordu. Kulübün bir dolu borcu da cabasıydı. Ama takımın başına Jurgen Klopp geldi ve takım altyapısıyla beraber birden şahlandı ve geçen sene ŞL finaline kadar çıktı. İşte bu makalede nasıl Klopp olunur, onu anlatmak istiyorum bir nevi. Onun kadar hırslı olup olmamak sizin elinizde.

          1.Yedek ve Genç Takımlardaki İsimler
          Takımınızı seçtiniz. Basın toplantısına ve yönetim toplantısına her şeye katıldınız. Bunlardan sonra hemen bir kadroya göz atın. As kadroda 2,5 yıldız aşağısında olanlar, pek işinize yaramayabilir. Ama onları tutmanız bir nevi rotasyon olabilir. Ama yedek ve genç takımlarınızda bir dolu gereksiz, saçma sapan, 1-2 yıldızı olan adamlar olacaktır. Bu oyuncuları yollayın gitsin. Bu oyuncuları  1K, 2K fark etmez neye satabilirseniz satın gitsin. Hiç değilse maaş bütçenizde yer açmış olursunuz. Bu bile sizin için kardır. Eğer satamıyorsanız maaşının %100’ünü alıcı ödeyecek şekilde bedelsiz kiralayın. 

           2.Teknik Heyetin Maaşı
           Kadrodaki göz atıp gereksiz isimlerle yolları ayırdıktan sonra sıra teknik heyette,  Sega bu konuyu  bir önceki oyundan daha çok önem gösterilmesi gereken bir konu oldunu düşünüyor. Ekip arkadaşlarımızı seçerken çok çok dikkatli olmalıyız. Oyuncu alırken, teknik heyet seçerken de finasn durumunu düzeltene kadar felsefemiz aynı olmalı Düşük para, yüksek verim. O yüzden özelliklerine bakın. Eğer kötüyse onlara da yollayın gitsin, sonrasında oyunun arama filtresine girin ve istediklerinize uygun çok çok daha düşük maaş isteyen boşta bir dolu adam var onları tercih edin.


         3. Sonraki Satış Yüzdesi
          Oyuncularımızı gönderirken, pazarlık yapmayı ihmal etmeyin. Alabileceğiniz en büyük parayı almaya çalışın, oyuncumuzu satarken bir de sonraki satıştan yüzde isteyin. Yaşı kaç olursa olsun, ne kadara satılırsa satılsın sonuçta uzun vadeli çok işinize yarayabilir.

       4.Hazırlık Maçları
        Hazırlık maçları takımımızın sezon öncesi her şeyidir. Takımımızın form tutmasını sağlamaya çalışırken para kazanmaya da devam etmeliyiz. O yüzden mümkün olduğunca büyük takımlarla hazırlık yapmaya çalışın. Müthiş gelir elde edebilirsiniz. Çok da abartmayın yani büyük takımları yenemiyorsanız takımınızın sezon başında morali düşebilir. Arada bir daha orta seviye veya düşük takımlarla maç yapmak da gerekli.

Bu yöntemi oyuncunuzu satarken de kullanabilirsiniz. Eğer büyük bir takım sizin yıldızını istiyorsa yukarıda dediğimiz gibi yollayabileceğiniz en yüksek fiyata yolluyoruz ve sonraki satış yüzdesi istiyoruz.  Bir de hazırlık maçı istiyoruz. 

       5. X Kadar Gol atarsa Y Kadar Daha Para Vereceğim
       Şu x’leri y’leri sevmiyoruz biliyorum neyse işte başlık böyle daha bir şekil oldu. Aslında şundan bahsediyorum. Düşük bir bütçemiz var, gücümüz belli. Bir oyuncuyu istiyoruz ama bütçemizi aşıyor. O zaman yapılacak şeylerden biri rakip takımı kandırmak. Şöyle bir örnekle açıklayayım. Konya’ı çalıştırıyoruz, Fenerbahçe’den Selçuk Şahin’i istiyoruz. 1 M istiyor Fenerbahçe. Bizim bütçede 500B var. O zaman Fener'e diyoruz ki "Hacı sana biz 450B verelim, 550B’de 50 gol attıktan sonra verelim." Fenerbahçe de bunu kabul ediyor. Özellikle defans ve orta saha oyuncusu istiyorsak rakip takımdan 50 gol attıktan sonra 200 M vereceğim bile diyebiliriz. Özellikle bu taktik 2012’de çok işe yarıyordu, 2013’de efektifliğini biraz azaltmışlar ama yine de kullanılabilir. Son bir uyarı; forvet oyuncusu isterken asla böyle bir şey yapmayın. Küllerimizden doğup çok zengin olacağız derken, iflasımızı ilan ederiz aman dikkat.

Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder