Kenya ve Pakistan'dan Sonra sonunda Türkiye de ama ne zaman !

Kenya ve Pakistan'dan Sonra Türkiye!

                                                                                                                                                                                                     13.01.2015

Bir çok Asya ve Afrika ülkesinin ardından biz de 4G ile nihayet tanışacağız!


 4G teknolojisi nihayet,2015 yılının ikinci yarısında hayatımızda olacak. Akıllı telefon ve tabletlerimiz şenlenecek. Ama sanmayın ki 4G kullanan 125. ülke olmanın 'haklı gururu'nu yaşayacağız. Neden mi? Şöyle özetleyelim: Bizden önce 4G teknolojisine geçen 124 devlet arasında arasında Andorra, Gabon, Guatemala, Honduras, İran, Kenya, Pakistan, Rwanda ve  Trinidad & Tobago da var.

Dünya GSM Birliği (GSMA) verilerine göre dünyada 124 ülkede kullanılan 360 mobil operatör 4G/LTE hizmeti sunuluyor. Türkiye ise 4G’ye geçiş 2015’in ilk yarısında tamamlanabilirse, 125. ülke olarak listedeki yerini almış olacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) hazırladığı çalışma planına göre 2015 yılının ilk yarısında  4G için yetkilendirme çalışmaları tamamlanacak ve kullanıcılara  4G internet bağlantısı sunulmaya başlanacak. Ve böylece, ne mutlu bize ki, bir çok Asya ve Afrika ülkesinin ardından biz de 4. nesil internetle tanışmış olacağız.

4G nedir?

4G, 150 ile 300 megabit arasındaki hızlara çıkabiliyor. Bu da şu sıralarda  kullanıdığımız 3G internetin yaklaşık 10 katı fazla bir hıza denk geliyor. Genellikle büyük miktarlarda veri transferi yapıldığında önemli bir avantaj sağlayan 4G, özellikle canlı televizyon yayını, online video ve HD video konferansı gibi internet servislerin performanslarını arttırıyor.
Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder