giris sayfam google yerine baska sayfa sorunu çözüm yolu 2


İnternet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera Browser tarayıcı nasıl düzeltilir.

Tam sinir olduğum uygulamalardır. Bu zararlılara Browser Hijcaker "tarayıcı gaspcısı" da denir. Giriş sayfasını veya varsayılan arama motorunu değiştiren yada ayarlarını bozan programlardan nasıl kurtulacağımızı İki yöntemle açıklamaya çalışayım.









linkte verdimiz çözüm yolu ile yapamazsanız aşağıdaki çözümü denemenizi öneririz.

http://habers42.blogspot.com/2015/10/ana-sayfa-google-yerine-baska-sayfa.html

II. ÇÖZÜM :

1-)Bir uninstaller programı ile (Geek Uninstaller ve Avast Browser Cleanup olabilir)  sırasıyla (sırasıyla denilmesinin bir nedeni var) Araç çubuklarını (Toolbar ) + Eklentileri (Uzantıları) + Tarayıcıyı bozan programı + Tarayıcıyı artıklarıyla (*Burada insanların atladığı en önemli nokta burasıdır. Artık demek bir program kaldırıldığında yada bir dosya silindiğinde yüzeysel olarak görünmesede arkasında bıraktığı kayıt defteri girdisi, C: klasöründeki boş dosyası gibi kalıntılardır. Kısaca C: klasöründeki kaldırdığınız yazılımın dosyasınıda silinmesi ve kayıt defterinin temizlenmesi gerekir. Yoksa pc yeniden başlatıldığında zararlı işlemi bu yolu kullanarak başa döndürme ihtimali yüksektir.) birlikte tamamen sisteminizden kaldırın. Arama alanına regedit yazın ve kayıt defterinde çıkan sonuçlarda silmek istediğiniz programların kök dosyalarını silin ( Bilmediğiniz dosyaları silmeyin)












2-)  Belli ki kullandığınız güvenlik duvarı bu duruma engel olamamış bu yüzden, en iyi ve pratik çözüm Combofix ile taratmak
http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix 

Combofix ile aynı anda başka bir uygulama çalıştırmadan işlemin bitmesini bekleyin .
Tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. ( ComboFix Kullanım Talimatları )
3-) Pc temizlendi. Şimdi bilgisayarımızı isterseniz bağışıklıyalım. Çok fazla yöntem var ama basitçe bir programda bu işi yapıyor.Scan (spybot - search  & destroy)
http://www.safer-networking.org/tr/home/index.html 
indirip taratın.


4-) Kullanmak istediğiniz tarayıcıyı Sitelerinden yeniden kurun.

Chrome Sitesinden İndir

Firefox Sitesinden İndir

Opera Sitesinden İndir


5-) İnternet explorer için; masaüstü ve görev çubuğundaki ikonların kısa yollarını silin.
İnternet explorer dosya konumundaki kısa yolu masa üstünüze sürekleyip bırakın . 
Daha sonra ie ayarlarını resetleyin.







İnternet Explorer sitesinden Güncelle
(Güncelle dememizin bir nedeni var , pc konusunda uzman değilseniz ie tamamen sistemden kaldırmak ve sisteme sonradan yüklemek farklı işlemler gerektirir ve tüm tarayıcıları aynı anda sistemden kaldırmak internete bağlanacak tarayıcı kalmamasına neden olur.)
Tüm bu işlemlerden sonra anasayfanızı ve varsayılan arama motorunuzu tarayıcınıza göre belirlenen bölümden istediğiniz adrese ayarlayın.

Önemli Not: Bu tarayıcı zararlılarını yada genel olarak tüm virüsler , normal yollardan sisteminizde ve program kaldır da görünmezler ve silent (sessiz) kurulan ve gizlenen bir yapıdadır. Genelde kendilerini windows sistem dosyası gibi göstermeye çalışırlar. Kökten çözüm için zararlının dosyasının bulunduğu yer tespit edilip, bu zararlı dosya da mutlaka silinmelidir.


Google+'da Paylaş

Hakkında RedkitToledo

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder